סטייק סלמון נורבגי פסקוביץ בעשבי תיבול
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
60 דק'
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה
הרכיבים
- 4 סטייק סלמון נורבגי פסקוביץ' מופשר
- 2 גבעולי רוזמרין
- 2 גבעולי קורנית (טימין)
- 4 עלי מרווה
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
לסלט
- 1/2 ראש חסה ערבית שטופה
- 1/2 ראש חסה אייסברג (עגולה)
- 1 שן שום כתושב
- מיץ מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל גרגירים
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את שמן הזית עם השום ומורחים על הסטייקים.
- מניחים במקרר לשעה עם גבעולי הרוזמרין, הקורנית והמרווה.
- צולים את הסלמון 5 דקות מכל צד על גריל, תוך כדי תיבול במלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
- מומלץ לשדרג את ניחוח הגריל ע"י הכנסת גבעולי הרוזמרין לגחלים בזמן הצלייה.
מכינים את סלט החסה -
- קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה.
- מערבבים את החרדל עם השום ומיץ הלימון.
- מערבבים פנימה את השמן תוך ערבוב מתמיד.
- מתבלים במעט מלח ופלפל.
- מערבבים עם החסות 2 דקות לפני הגשה.
הצעת הגשה
- להגיש לצד סלט עלי חסה בוינגרט חרדל ולימון.
- חשוב לתבל את הסלט רק 2 דקות לפני הגשה.
שתף, הדפס או הורד מסמך