foodie moodie ()

צלי כתף בבישול ארוך עם פירות יבשים

כשרות: בשרי
מנות: 8
זמן ההכנה: 50
דרגת קושי : בנוני

שיטות בישול מומלצות:

תנור

הרכיבים

  • 1.5 ק"ג צלי כתף - בשר מספר 5 פסקוביץ' מופשר
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים לקוביות
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 כוסות מיקס פירות יבשים; משמשים, שזיפים, צימוקים ותמרים
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות
  • 2 כפות שקדים
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-110° מעלות, בסיר מתאים לבישול בתנור (ומתאים להכיל את נתח הבשר ויתר הרכיבים) סוגרים את הבשר מכל צדדיו בטיגון עם שמן זית, עד לקבלת צבע שחום ומוציאים לכלי.
  2. מגרדים את המשקעים מתחתית הסיר עם כף עץ ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עד להזהבה, שופכים את היין ומערבבים היטב.
  3. מחזירים לסיר בזהירות את נתח הבשר, מוסיפים את יתר הרכיבים ומוסיפים מים עד לכיסוי של כ-2/3 מגובה תכולת הסיר.
  4. מבשלים עד לרתיחה, מכסים עם רדיד אלומיניום ועם מכסה הסיר, מכניסים לתנור ומבשלים עד 4 שעות, מוציאים ומצננים.
  5. פורסים את נתח הבקר לפרוסות דקות, מחממים ומגישים עם הרטב שנוצר מהבישול והפירות היבשים.

הטיפ שלנו

מומלץ להכין את הצלי יום לפני ההגשה

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות