צלי כתף בבישול ארוך עם פירות יבשים
כשרות:
בשרי
מנות:
8
זמן ההכנה:
50
דרגת קושי :
בנוני
שיטות בישול מומלצות:
תנור
הרכיבים
- 1.5 ק"ג צלי כתף - בשר מספר 5 פסקוביץ' מופשר
- 2 בצלים בינוניים פרוסים לקוביות
- 2 ראשי שום חצויים
- 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
- 2 כוסות מיקס פירות יבשים; משמשים, שזיפים, צימוקים ותמרים
- 3 כוסות יין אדום יבש
- 4 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות
- 2 כפות שקדים
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-110° מעלות, בסיר מתאים לבישול בתנור (ומתאים להכיל את נתח הבשר ויתר הרכיבים) סוגרים את הבשר מכל צדדיו בטיגון עם שמן זית, עד לקבלת צבע שחום ומוציאים לכלי.
- מגרדים את המשקעים מתחתית הסיר עם כף עץ ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עד להזהבה, שופכים את היין ומערבבים היטב.
- מחזירים לסיר בזהירות את נתח הבשר, מוסיפים את יתר הרכיבים ומוסיפים מים עד לכיסוי של כ-2/3 מגובה תכולת הסיר.
- מבשלים עד לרתיחה, מכסים עם רדיד אלומיניום ועם מכסה הסיר, מכניסים לתנור ומבשלים עד 4 שעות, מוציאים ומצננים.
- פורסים את נתח הבקר לפרוסות דקות, מחממים ומגישים עם הרטב שנוצר מהבישול והפירות היבשים.
הטיפ שלנו
מומלץ להכין את הצלי יום לפני ההגשה
שתף, הדפס או הורד מסמך