foodie moodie ()

סלט ברוטב ויניגרט עם צ'יפס בטטה

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 10 דקות
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור

הרכיבים

 

לסלט:

  • 1/2 שקית צ'יפס בטטה פסקוביץ
  • 2 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס שמן לטיגון

 

לרוטב:

  • 1/4 כוס מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות דבש או סילאן
  • 1/2 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן לטיגון, ומטגנים את הצ'יפס בטטה.
  2. מוציאים את הצ'יפס שמוכן ומניחים על נייר סופג.
  3. קוצצים את העגבנייה, המלפפון, הבצל והפלפל לקוביות בגודל הרצוי.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לירקות.
  5. מוסיפים לקערה אגוזי מלך וגרעיני חמנייה.
  6. מערבבים טוב את כל הרכיבים לויניגרט, אפשר גם לשקשק בצנצנת סגורה.
  7. מוסיפים את רוטב הויניגרט לפי הכמות הרצויה ומערבבים הכל יחד.
  8. מוסיפים מעל הסלט את הצ'יפס בטטה.

הטיפ שלנו

אפשר לשדרג את הויניגרט עם שתי כפות מיץ תפוזים סחוט

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות