foodie moodie ()

נתח שריר (זרוע) עם ירקות ברוטב שום וקורנית

כשרות: בשרי
מנות: 5
דרגת קושי : בנוני

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
קדרה

הרכיבים

  • 3 יח' שריר פסקוביץ פרוס בעובי 2 ס"מ
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 140 גר' קמח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות ציר בקר
  • 4 ראשי שום חצויים לרוחב
  • גרידת חצי לימון שטוף
  • 8 גבעולי קורנית
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 גזרים פרוסים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל200 מעלות

2. מגלגלים את נתחי הבשר במלח ופלפל, ומקמחים היטב

3. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית

4. משחימים את נתחי הבשר, כדקה מכל צד, ומסדרים במרכז תבנית צלייה או כלי חסין אש.

5. מפזרים מסביב את הגזר, הסלרי, גבעולי הקורנית, עלי הדפנה, ראשי השום החצויים וגרידת הלימון.

6. יוצקים מעל את ציר הבקר ומכסים בנייר כסף.

7. צולים למשך חצי שעה, פותחים את מעטפת נייר הכסף, הופכים את הנתחים, מכסים וצולים למשך חצי שעה נוספת.

8. מסירים את נייר הכסף וצולים למשך 10 דקות נוספות.

הצעת הגשה

להגיש בצלחת עמוקה עם פירה סלרי ותפוחי אדמה.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות