פילה סלמון אלתית אפוי בלימון ושמן זית
כשרות:
פרווה
מנות:
4-6
זמן ההכנה:
60
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה
הרכיבים
- 1 יח' פילה סלמון אלתית פסקוביץ' מופשר ומסונן
- 3 כפות שמן זית
- 1 לימון פרוס
- 2 שיני שום
- מלח, פלפל שחור
סלט ירוק חם
- 1 קישוא פרוס דק ומושרה במים חמים
- 3 בצל ירוק חתוך גס
- 1 כוס שעועית ירוקה מחוממת במים חמים
- 5 תפרחות ברוקולי מושרות במים רותחים
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 זר כוסברה קצוצה
- 1/4 זר נענע קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- מיץ חצי לימון
אופן ההכנה
- מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
- מניחים את הפילה על מגש אפייה עם נייר אפייה.
- מורחים את הפילה בשמן זית ומפזרים פרוסות שום מעל
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- מניחים פרוסות לימון
- מכסים את הנתח ברדיד אלומיניום
- אופים 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מורידים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.
הכנת הסלט
- מחממים במחבת את שמן הזית.
- מוסיפים את השום והירקות לאחר שסוננו.
- מקפיצים ומוסיפים את עשבי התיבול.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
הצעת הגשה
להגיש שלם לשולחן עם ירקות ירוקים מוקפצים בשמן זית ותבלינים.
שתף, הדפס או הורד מסמך