פבלובה פירות יער
כשרות:
חלבי
מנות:
8
זמן ההכנה:
שעה
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
אפייה
הרכיבים
למרנג:
- 5 חלבונים בגודל L
- 1 כוס סוכר לבן
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת לימון או תפוז
לקרם ולקישוט:
- כוס וחצי מיקס פירות יער של פסקוביץ
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 1 חבילת גבינת מסקרפונה (אפשר להמיר בגבינת שמנת 30%)
- 4 כפות סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
למרנג:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הקורנפלור ומקציפים עד לקבלת קצף יציף.
- מקפלים פנימה בעזרת לקקן את גרידת הלימון או התפוז ואת תמצית הווניל, שימו לב לקפל בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
- מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומשטחים עליה את הקצף בצורת עיגול, לא גבוה מדי.
- אופים שעתיים (אם הקצף לא התייצב לאחר שעתיים אפשר להוסיף זמן בתנור).
- לאחר מכן נותנים למרנג להתקרר בתנור הסגור לפחות שעה.
- בזמן הזה נכין את הקרם, חשוב לא למרוח את הקרם בעוד המרנג חם.
הקרם והקישוט:
- מפשירים את פירות היער ומסננים מנוזלים, מוסיפים 2 כפות סוכר ומערבבים.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הגבינה, 2 כפות סוכר ותמצית הווניל עד ליצירת קצפת יציבה.
- כאשר המרנג התקרר מניחים את הקצפת מעל.
- מקשטים עם פירות היער ומקבלים פבלובה.
הצעת הגשה
ניתן להוסיף לקישוט עלי נענע טריים או שקדים קלויים
שתף, הדפס או הורד מסמך