foodie moodie ()

פילה נסיכת הנילוס צלוי בתנור

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 1 פילה נסיכה פרוס בוואקום פסקוביץ'
  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 200 גרם לימון כבוש
  • 10 שיני שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1 צרור נענע קצוצה גס
  • 4 כפות פלפל אדום מתוק גרוס
  • 2 עגבניות אדומות ובשלות

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון מכינים משחה מלימון כבוש, שום, פפריקה חריפה.
  2. מעבירים את המשחה לקערה ומוסיפים כוסברה קצוצה, נענע קצוצה,פלפל אדום מתוק גרוס, פלפל שחור, זרעי שומר ומלח גס.
  3. משרים את הדג במשרה שנוצר למשך כ 10-15 דקות.
  4. מחממים תנור ל 180º מעלות.
  5. ממלאים תבנית במים.
  6. מניחים את הדג על גבי רשת מעל תבנית המים.
  7. צולים כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב עמוק וצלייה מלאה מוציאים מהתנור ומוזגים עוד מהמשרה שיצרנו.


הכנת הרוטב

חותכים את העגבניות לרבעים ומכניסים למעבד מזון מרסקים למחית גסה ומוסיפים למשרה הלימונים הכבושים, מוזגים מעט רוטב בצלחת בהגשה.

הצעת הגשה

  • חם - כדאי לפרוס בהגשה.
  • אפשר לפורר ולהגיש על טוסט כמתאבן.
  • קר - לפזר על עלים ירוקים וירקות כסלט עם לימון טרי.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות