אמנון שלם צלוי
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
60
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה
הרכיבים
- 2 דגי אמנון פסקוביץ שלמים
- 10 שיני שום שלמות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 זר כוסברה קצוצה
- 1-2 פלפלים חריפים קצוצים (אפשר שלמים אם לא רוצים חריף מידי)
- 4 לימונים כבושים קטנים חצויים
- 4 כפות שמן זית
- כמון
- פפריקה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן זית.
- מטגנים את השום השלם עד להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש והפלפלים.
- מוסיפים את הלימונים והכוסברה.
- מכבים את האש ומתבלים במעט פפריקה, 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל.
- מניחים את הדגים בתבנית אפייה ומפזרים עליהם את התערובת.
- צולים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 200º למשך 15-20 דקות.
הצעת הגשה
להגיש עם אורז עשיר בבצל, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.
הטיפ שלנו
יש להזהר מסנפירים ועצמות שהדג מכיל
שתף, הדפס או הורד מסמך