foodie moodie ()

שניצל תירס ביתי

כשרות: פרווה
מנות: 8
זמן ההכנה: 40
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור

הרכיבים

  • 335 גרם (קצת פחות מחצי שקית) גרעיני תירס מוקפאים של פסקוביץ'
  • 1 ביצה גודל L
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. מפשירים את גרעיני התירס לפי ההוראות.
  2. טוחנים את התירס במעבד מזון לתערובת שהיא בין טחינה גסה לקרם (נרצה שיהיו מעט חתיכות של תירס).
  3. מוסיפים ביצה, שמן, 5 כפות פירורי לחם ומתבלים לפי הטעם. מערבבים את הכל יחד, אין צורך לטחון שנית.
  4. מעבירים את התערובת לקירור של שעה לפחות.
  5. מכינים מהתערובת קציצות בגודל אגרוף ומשטחים אותן, במידה והתערובת דביקה ניתן להוסיף עוד קמח או פירורי לחם.
  6. מערבבים בקערה נפרדת את יתרת פירורי הלחם ושומשום.
  7. לאחר שיש לנו את הקציצות השטוחות נעטוף אותן בתערובת בפירורי הלחם והשומשום.
  8. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה של שני הצדדים.

הטיפ שלנו

ניתן גם לאפות את הקציצות - מפזרים את הקציצות המצופות על נייר אפייה ומשמנים אותן בעזרת ספריי שמן או מברשת משני הצדדים

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות