שניצל תירס ביתי
כשרות:
פרווה
מנות:
8
זמן ההכנה:
40
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
הרכיבים
- 335 גרם (קצת פחות מחצי שקית) גרעיני תירס מוקפאים של פסקוביץ'
- 1 ביצה גודל L
- 2 כפות שמן
- 3/4 כוס קמח
- 1 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
- מפשירים את גרעיני התירס לפי ההוראות.
- טוחנים את התירס במעבד מזון לתערובת שהיא בין טחינה גסה לקרם (נרצה שיהיו מעט חתיכות של תירס).
- מוסיפים ביצה, שמן, 5 כפות פירורי לחם ומתבלים לפי הטעם. מערבבים את הכל יחד, אין צורך לטחון שנית.
- מעבירים את התערובת לקירור של שעה לפחות.
- מכינים מהתערובת קציצות בגודל אגרוף ומשטחים אותן, במידה והתערובת דביקה ניתן להוסיף עוד קמח או פירורי לחם.
- מערבבים בקערה נפרדת את יתרת פירורי הלחם ושומשום.
- לאחר שיש לנו את הקציצות השטוחות נעטוף אותן בתערובת בפירורי הלחם והשומשום.
- מטגנים בשמן רותח עד להזהבה של שני הצדדים.
הטיפ שלנו
ניתן גם לאפות את הקציצות - מפזרים את הקציצות המצופות על נייר אפייה ומשמנים אותן בעזרת ספריי שמן או מברשת משני הצדדים
שתף, הדפס או הורד מסמך