foodie moodie ()

רוסטביף אנטריקוט או סינטה

כשרות: בשרי
מנות: 12
זמן ההכנה: 90
דרגת קושי : בנוני

שיטות בישול מומלצות:

תנור

הרכיבים

לרוסטביף:

  • 2 ק"ג נתח אנטריקוט או סינטה פסקוביץ' שלם
  • 6 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי (לא חובה)
  • 4 כפות חרדל דיז'ון
  • פלפל גרוס
  • מלח גרוס
  • רוזמין - במידת הצורך

לגרמולטה תפוחי-אדמה:

  • 5 תפוחי אדמה חצויים לפלחים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קליפה מגוררת מלימון
  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
  • צרור קטן של בזיליקום או נענע קצוץ דק
  • מלח גרוס
  • פלפל גרוס
  • שמן זית בנדיבות

אופן ההכנה

רוסטביף:

  1. מפשירים את הנתח במקרר בטמפרוטורה 0º-4º מעלות לפחות יום לפני ההכנה.
  2. מכינים את המרינדה בהתאם לגודל הנתח - מרינה לעד 2 ק"ג: מערבבים בכלי מתאים שמן זית, פלפל גרוס, חרדל דיז'ון, שום כתוש, דבש, חומץ בלסמי.
  3. פורסים שתיים-שלוש שיני שום וחורצים בנתח כיסים קטנים ומכניסים את שיני השום הפרוסות בנתח.
  4. מורחים את הנתח במרינדה בנדיבות, ניתן להוסיף רוזמרין יבש במידה ואוהבים. מומלץ להוסיף עוד חרדל ד'יזון מסביב לנתח. עוטפים היטב את הנתח בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-12 שעות.
  5. מוציאים את הנתח לטמפרטורת החדר ובוזקים מלח גס, מניחים את הנתח על הרשת בתנור בטמפרטורה גבוהה של 220° על מצב גריל למשך כרבע שעה.
  6. ניתן גם לצלות בתבנית עם חצאי בצלים בתחתית כדי שהנוזלים יגירו מטה והנתח לא יתבשל בנוזלים של עצמו, ואת הגרמולטה תפוחי אדמה בתבנית מתחת לנתח.
  7. מורידים את הטמפרטורה ל-160º וממשיכים לצלות עד לדרגה הרצויה (לפחות שעה ו-10 דקות עד לדרגת מדיום).
  8. בסיום הצליה יש להוציא את הנתח ולחכות לפחות עשרים דקות עד לסיום תהליך הבישול, ללא כיסוי.
  9. פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות.

גרמולטה תפוחי-אדמה:

  1. פורסים את תפוחי-האדמה לצורת פלחים, מבשלים אותם כ-10 במים רותחים.
  2. מכינים את הגרמולטה: מערבבים את כל הרכיבים היטב.
  3. קולפים בצלצלי שאלוט וחוצים 1-2 ראשי שום.
  4. מושחים את תפוחי האדמה ובצלצלים ביחד עם הראשי שום במעט שמן זית ומכניסים לתנור בתבנית מתחת לרוסטביף.
  5. מוצאים ומוזגים את הגרמולטה על תפוחי האדמה.

 

הצעת הגשה

פורסים היטב את הנתח ומגישים אותו בכלי הגשה שטוח וארוך עם בצלצלי השאלוט והשום מסביב

הטיפ שלנו

ניתן גם להכין נתחים גדולים יותר - מומלץ להחליט על מידת הצליה מראש ולבדוק לפי מד-חום מתאים

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות