foodie moodie ()

עוגה בחושה עם חמוציות

כשרות: חלבי
מנות: 10
זמן ההכנה: 70
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

תנור

הרכיבים

לעוגה:

  • 1 כוס חמוציות מוקפאות פסקוביץ'
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף גרידת תפוז או לימון 
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת תפוז או לימון

אופן ההכנה

העוגה:

  1. מפשירים את החמוציות ומסננים מנוזלים.
  2. מחממים מראש תנור ל- 180° מעלות.
  3. בקערה טורפים את הביצים והשמנת החמוצה.
  4. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  5. בקערה נוספת מערבבים את המצרכים היבשים: הקמח, הסוכר והמלח.
  6. שופכים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח, מוסיפים את גרידת התפוז/לימון, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים את החמוציות ומערבבים מעט, עד להטמעתן בבלילה.
  8. משמנים תבנית פס (אינגליש קייק) בחמאה ושופכים לתוכה את הבלילה.
  9. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה (בודקים ע"י קיסם במרכז העוגה, אם יוצא נוזל על הקיסם היא צריכה עוד אפיה. אם יוצא עם פירורים היא מוכנה).

 

הציפוי:

  1. במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מורחים בעזרת לקקן על העוגה לאחר שהתקררה.

הצעת הגשה

ממולץ לצנן היטב לאחר מריחת הקרם למרקם עוטף 

הטיפ שלנו

לקשט עם חמוציות מעל

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות