פאי פטל אדום
כשרות:
חלבי
מנות:
8
זמן ההכנה:
70
דרגת קושי :
בנוני
שיטות בישול מומלצות:
תנור
הרכיבים
- 6 כוסות פטל אדום פסקוביץ'
- 2 בצק פריך מוכן
- 1 ביצה
- 1/2 כוס מיץ מלימון
- 1/4 כוס קמח רב תכליתי
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 50 גרם חמאה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל- 180º מעלות ומרפדים תבנית עם בצק פריך אחד.
- בקערה מערבבים היטב את הפטל, הסוכר, הקמח, המלח ומיץ הלימון ומכסים איתם את הבצק בתבנית.
- משטחים את הבצק הפריך השני, חותכים לרצועות ושוזרים שתי וערב מעל התערובת שבתבנית.
- את הקצוות שנותרו מהבצק חותכים ומהדקים מחדש בצדדים כדי להעניק לפאי מעטפת.
- מברישים את הפאי בביצה טרופה, ממיסים את החמאה ומורחים על הבצק השזור, מפזרים חצי כפית אבקת סוכר.
- אופים למשך 50-55 דקות עד להזהבת הבצק.
הצעת הגשה
לאוהבים ניתן להוסיף שקדים פרוסים לבלילה
הטיפ שלנו
מומלץ לכסות בנייר כסף כדי להגן על השכבה העליונה מהשחמה
שתף, הדפס או הורד מסמך