פילה טונה מובחר צלוי עם צ'ילי על בצק פילו
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
60
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה
הרכיבים
- 4 יחידות פילה טונה מובחר
- שמן זית מובחר
- 1 לימון שלם
- 8 יחידות צ'ילי חריף
- 2 ענפים זעטר טרי קצוץ
- 12 – 10 שיני שום
- 1 כף זרעי כמון
- 1 חבילת עלי פילו
- 5 כפות תפנד זיתים שחורים איכותי וטעים
- 2 כפות קצח
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 10 – 10 ס"מ מכסים במגבת מטבח לחה כדי שלא ייתיבשו.
- מדללים את תפנד הזיתים ב 5 כפות שמן זית,
- מסדרים 4 ריבועי בצק פילו ומורחים בתפנד זיתים בעזרת כף בתנועות סיבובית חוזרים על הפעולה לפחות 4 פעמים.
- משמנים את העלה האחרון ומפזרים קצח מעל, אופים כ-20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב ניתן להכין מראש, לשמור במקום יבש וחשוך, לא לכסות.
- מחממים את התנור ל 220 מעלות .
- משמנים בשמן זית ומתבלים את פילה הדג בזרעי כמון, מלח ופלפל.
- מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
- חותכים לקוביות קטנות את הלימונים מתבלים בשמן זית מלח ופלפל .
- מסדרים את נתחי הטונה בתבנית האפייה.
- פורסים את השום מערבבים עם הלימון ומפזרים מסביב לדג.
- משמנים את פלפל הצ'ילי בשמן זית ומניחים ליד נתחי הדגים.
- צולים את נתחי הטונה כ-10 דקות ומוציאים.
הצעת הגשה
מניחים על צלחת את עלי הפילו , מסדרים מעל נתח טונה צלויה, מקשטים בפלפלי צ'ילי קלויים, לימונים, שום וזעתר טרי.
מומלץ להגיש עם סלט עלי בייבי מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית.
שתף, הדפס או הורד מסמך