נסיכת הנילוס פסקוביץ' ברוטב עגבניות ופלפלים
כשרות:
פרווה
מנות:
5
זמן ההכנה:
60 דק'
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
קדרה
הרכיבים
- 1.5 ק"ג דג נסיכת הנילוס פרוס עבה
- 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 2 עגבניות מגורדות (כמו למלאווח)
- 1/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
- 1/4 זר כוסברה קצוצה
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
- מוסיפים את השום והפלפלים.
- ממשיכים לבשל עד ריכוך הפלפלים וקבלת ארומת פלפלים נעימה.
- מוסיפים את החומוס.
- מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכוסברה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד צמצום ברוטב בחצי.
- מניחים את הדגים ברוטב ומוסיפים 1/4 כוס מים (רק אם הרוטב סמיך מידי כדי לכסות את הדגים).
- מבשלים כ-15 דקות, מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
הצעת הגשה
להגיש עם קוסקוס.
שתף, הדפס או הורד מסמך