foodie moodie ()

צלי כתף בקר במילוי קוסקוס מתובל

כשרות:
מנות: 6
זמן ההכנה: 6
דרגת קושי :

שיטות בישול מומלצות:

תנור
קדרה

הרכיבים

  • 1.5 ק"ג כתף בקר פסקוביץ פרוס על קרש חיתוך
  • 1 כוס קוסקוס אינסטנט
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כף זרעי קימל קלויים על מחבת
  • 4 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית נוספים

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקוסקוס עם המים הרותחים בקערה, מכסים ומניחים כ- 5 דקות.

2. בעזרת מזלג, מפוררים את הקוסקוס המוכן ומניחים בצד.

3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל.

4. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ- 2 דקות.

5. מערבבים את תערובת הבצל בקוסקוס ומתבלים בכוסברה וחצי מכמות מיץ הלימון.

6. מניחים את תערובת הקוסקוס על צלי הכתף הפתוחה.

7. מגלגלים את הצלי וקושרים אותו חזק בחוט קשירה לצלייה.

8. מורחים את הצלי בשארית שמן הזית ומטפטפים את שארית מיץ הלימון.

9. צולים 40-50 דקות בטמפרטורה 180 מעלות, או בגריל ברביקיו עם מכסה על חום בינוני.

הצעת הגשה

להגיש לצד סלט פאטוש עם הרבה עלים ועשבי תיבול.

הטיפ שלנו

לפני פריסת הצלי, יש לתת לצלי מנוחה של כ- 10 דקות אחרת הבשר יהיה יבש וקשה.

הצהרת נגישות