foodie moodie ()

שקשוקת אפונה

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 30 דקות
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת

הרכיבים

  • 1/2 שקית חבילת אפונה ירוקה פסקוביץ'
  • 4 ביצים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף חתוך לפרוסות
  • תבלינים לפי הטעם; מלח, פלפל, כורכום וכמון

אופן ההכנה

  1. במחבת מתאימה מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית.
  2. שוטפים את האפונה במים ומסננים עד להפשרה ומוסיפים לטיגון קל במחבת, מוסיפים גם את הפלפל החריף והכוסברה.
  3. מוסיפים כוס מים רותחת ואת רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב בכל כמה דקות.
  4. מוסיפים את הביצים ומבשלים כ-10 דקות או לפי מידת עשיה רצויה, ניתן לכסות את המחבת אם רוצים שהביצים יתבשלו לחלוטין.

הטיפ שלנו

ניתן להוסיף גבינה בולגרית או גבינה מותכת אם אוהבים

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות