foodie moodie ()

סטייק סלמון נורבגי פסקוביץ בעשבי תיבול

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60 דק'
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 4 סטייק סלמון נורבגי פסקוביץ' מופשר
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 גבעולי קורנית (טימין)
  • 4 עלי מרווה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

לסלט

  • 1/2 ראש חסה ערבית שטופה
  • 1/2 ראש חסה אייסברג (עגולה)
  • 1 שן שום כתושב
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים את שמן הזית עם השום ומורחים על הסטייקים.
  2. מניחים במקרר לשעה עם גבעולי הרוזמרין, הקורנית והמרווה.
  3. צולים את הסלמון 5 דקות מכל צד על גריל, תוך כדי תיבול במלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
  4. מומלץ לשדרג את ניחוח הגריל ע"י הכנסת גבעולי הרוזמרין לגחלים בזמן הצלייה.

 

מכינים את סלט החסה -

  1. קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה.
  2. מערבבים את החרדל עם השום ומיץ הלימון.
  3. מערבבים פנימה את השמן תוך ערבוב מתמיד.
  4. מתבלים במעט מלח ופלפל.
  5. מערבבים עם החסות 2 דקות לפני הגשה.

הצעת הגשה

  • להגיש לצד סלט עלי חסה בוינגרט חרדל ולימון.
  • חשוב לתבל את הסלט רק 2 דקות לפני הגשה.
הצהרת נגישות