foodie moodie ()

פילה טונה מובחר צלוי עם צ'ילי על בצק פילו

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 4
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 4 יחידות פילה טונה מובחר
  • שמן זית מובחר
  • 1 לימון שלם
  • 8 יחידות צ'ילי חריף
  • 2 ענפים זעטר טרי קצוץ
  • 12 – 10 שיני שום
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 חבילת עלי פילו
  • 5 כפות תפנד זיתים שחורים איכותי וטעים
  • 2 כפות קצח
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 10 – 10 ס"מ מכסים במגבת מטבח לחה כדי שלא ייתיבשו.
  4. מדללים את תפנד הזיתים ב 5 כפות שמן זית,
  5. מסדרים 4 ריבועי בצק פילו ומורחים בתפנד זיתים בעזרת כף בתנועות סיבובית חוזרים על הפעולה לפחות 4 פעמים.
  6. משמנים את העלה האחרון ומפזרים קצח מעל, אופים כ-20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב ניתן להכין מראש, לשמור במקום יבש וחשוך, לא לכסות.
  7. מחממים את התנור ל 220 מעלות .
  8. משמנים בשמן זית ומתבלים את פילה הדג בזרעי כמון, מלח ופלפל.
  9. מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  10. חותכים לקוביות קטנות את הלימונים מתבלים בשמן זית מלח ופלפל .
  11. מסדרים את נתחי הטונה בתבנית האפייה.
  12. פורסים את השום מערבבים עם הלימון ומפזרים מסביב לדג.
  13. משמנים את פלפל הצ'ילי בשמן זית ומניחים ליד נתחי הדגים.
  14. צולים את נתחי הטונה כ-10 דקות ומוציאים.

הצעת הגשה

מניחים על צלחת את עלי הפילו , מסדרים מעל נתח טונה צלויה, מקשטים בפלפלי צ'ילי קלויים, לימונים, שום וזעתר טרי. 
מומלץ להגיש עם סלט עלי בייבי מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית.

הצהרת נגישות