foodie moodie ()

סטייק אלתית צלוי בשמן זית ועשבי תיבול

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 20
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת

הרכיבים

  • 4 יחידות סטייק אלתית
  • שמן זית
  • 8 כפות קמח
  • 6 שיני שום
  • פלפל אדום יבש גרוס
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 יחידות לימון
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 יחידות זוקיני
  • 1 יחידה קולורבי
  • 1 יחידה בטטה
  • חופן עלי ביבי
  • חומץ בלסמי

אופן ההכנה

  1. מכינים משרה משמן זית, שום כתוש, פלפל אדום מתוק גרוס, מלח ופלפל שחור גרוס
  2. משרים את סטייק הסלמון במשרה למשך כשעה
  3. מחממים גריל פחמים, מנקים ומשמנים את הגריל
  4. פורסים את הזוקיני לפרוסות, משמנים כולים על הגריל מעבירים לקערה
  5. פורסים את הלימונים, משמנים מתבלים במלח ופלפל וצולים על הגריל מעבירים לכלי נפרד
  6. את הקולורבי מקלפים ופורסים לרצועות דקות מאד, מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור מעבירים לקערת הזוקיני
  7. פורסים את הבטטה לפרוסות משמנים וצולים על הגריל מתבלים מלח ופלפל ומעבירים לקערה עם הקולורבי והזוקיני
  8. מוסיפים את עלי הביבי לקערת הסלט מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית ומיץ לימון מערבבים
  9. מסננים את סטייק האלתית צולים את הדגים בגריל

הצעת הגשה

מסדרים כף סלט גדושה על צלחת' מניחים דג ליד ומקשטים בלימון צרוב.
מומלץ להכין חצאי פיתות עם זעתר על הגריל להניח על הצלחת מתחת לכל סטייק אלתית.

הצהרת נגישות