foodie moodie ()

תבשיל פילה טונה בהירה על מצע כרישה ובצל ירוק

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 4
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 4 יחידות נתחי טונה בהירה
  • מעט קמח לציפוי הדג
  • 2 יחידות קרישה
  • 2יחידות פלפל אדום
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 7 שיני שום
  • שמן זית לטיגון הדג והירקות
  • שמן שומשום
  • רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת
  2. מתבלים את הדג במלח ופלפל
  3. מקמחים את פילה הטונה
  4. מטגנים קלות את פילה הטונה לצבע זהוב, לא טיגון מלא
  5. מעבירים את הדג לכלי חסין אש ושומרים במקום חם
  6. פורסים את שיני השום ומאדים את השום
  7. חותכים את הפלפל האדום לקוביות ומוסיפים למחבת
  8. פורסים את הקרישה לרצועות ומוסיפים למחבת
  9. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס
  10. פורסים את הבצל הירוק לטבעות, מכבים המחבת ומוסיפים את הבצל הירוק

הצעת הגשה

מניחים על על הצלחת כף קרישה, מעליה את פילה הטונה הבהירה, מטפטפים שמן שומשום ורוטב סויה.
מקשטים בשמיר קצוץ ופלפל אדום קצוץ.
מומלץ להגיש עם פירה בטטה ותפוחי אדמה.

הצהרת נגישות