foodie moodie ()

פילה זהבנון עם פטריות "פיופינו" ורוטב שמנת

כשרות: חלבי
מנות: 4
זמן ההכנה: 4
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 4 יחידות פילה זהבנון
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן תירס
  • 250 גרם פטריות "פיופינו"
  • 1 בצל
  • 4 כפות קמח
  • 6-7 שיני שום כתוש
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות יין לבן יבש
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

    1.  ממיסים את החמאה יחד עם שמן התירס במחבת.

    2. מתבלים את הדגים במלח, פלפל מקמחים ומטגנים בחמאה המומסת מוציאים ומעבירים לכלי חסין אש.

    3. שומרים במקום חם עד להגשה.

    4. מוציאים מהמחבת בו טוגנו הדגים את השומנים המיותרים.

    5. קוצצים את הבצל ומוסיפים למחבת שבו טוגנו הדגים.

    6. מוסיפים את הפטריות למחבת וממשיכים לאדות.

    7. מוסיפים את השום למחבת עם הפטריות ומאדים.

    8. מתבלים את הפטריות במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

    9. מוסיפים לפטריות את היין והשמנת ומביאים לרתיחה.

    10. מרתיחים את הרוטב על אש גבוהה מספר דקות עד לצימיצום וריכוז הרוטב.

 

הצעת הגשה

מניחים על צלחת את הדג, מוזגים מעל את הרוטב ומקשטים בענף פטרוזיליה

הצהרת נגישות