foodie moodie ()

לשון בקר פסקוביץ ברוטב עגבניות ויין אדום

כשרות: בשרי
מנות: 4
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
פלאנצ'ה
קדרה

הרכיבים

בישול ראשוני

  • 1 יח' לשון בקר פסקוביץ
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 בצל פרוס
  • 1 כוס יין אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 גבעולי קורנית

רוטב עגבניות

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ראש סלרי קצוץ
  • 2 עגבניות מגורדות בפומפייה
  • 1 כוס ציר בקר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 גבעול קורנית

אופן ההכנה

1.מכניסים את מרכיבי הבישול הראשוני לסיר ומביאים לרתיחה. (אם יש צורך, מוסיפים מים לכיסוי הלשון)

2. מנמיכים את האש וממשיכים בישול של שעתיים.

3. מצננים את הלשון, מקלפים אותה ופורסים לפרוסות בעובי 1 סנטימטר.

4. בסיר נוסף, מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה, מוסיפים את פרוסות הלשון ומצמצמים כ- 15 דקות, עד קבלת רוטב סמיך.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.

הצעת הגשה

להגיש עם תבשיל כרוב אדום ופירה.

הצהרת נגישות