foodie moodie ()

חזה בקר פסקוביץ ממולא באורז עשבי תיבול וצנובר

כשרות: בשרי
מנות: 8
זמן ההכנה: 8
דרגת קושי :

תנור
קדרה

הרכיבים

  • 1.5 ק"ג חזה בקר פסקוביץ שלם
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 כוס אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1 זר פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 זר כוסברה קצוצה
  • 10 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 100 גרם צנובר קלוי
  • פפריקה מתוקה
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

1. יוצרים כיס לאורך אחד מצידי הנתח.

2. מחממים סיר קטן עם שמן הזית

3. מטגנים את הבצל ו4 שיני שום, כשמשחים, מוסיפים את האורז.

4. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את עשבי התיבול

5. מוסיפים את המים ומכסים את הסיר

6. מבשלים על אש מינימאלית למשך 15 דקות.

7. כשהאורז מוכן, מוסיפים לו את הצנובר ומתבלים שנית במלח ופלפל

8. ממלאים את כיס החזה באורז וסוגרים בעזרת קיסמים או חוט קשירת בשר.

9. מכניסים את הנתח לסיר יציקה שחומם מראש ומשחימים את הנתח מכל צדדיו.

10. מוסיפים את הבצל השני, שארית השום ומתבלים בפפריקה

11. ממלאים מים עד 2/3 מגובה הבשר, מכסים ומעבירים את הסיר לתנור בטמפ' 180 מעלות למשך 3 שעות.

הצעת הגשה

אחרי צלייה, יש להוציא את הנתח מהרוטב, להסמיך את הרוטב בעזרת קורנפלור ולהגיש לצד הצלי הפרוס.

הטיפ שלנו

בשימוש בקורנפלור להסמכת רוטב, יש להמיס את הקורנפלור במים ולערבב אותו עם הרוטב רק כשהרוטב רותח

הצהרת נגישות