foodie moodie ()

פילה הייק מטוגן בבירה עם אנטי פסטי

כשרות: פרווה
מנות: 6
זמן ההכנה: 40 דק'
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות לסטייק אנטריקוט:

מחבת
תנור

הרכיבים

לדג

  • 4 יח' פילה הייק פסקוביץ מופשר ומסונן
  • 2 כוסות קמח מנופה (520) גרם
  • 3 ביצים
  • כוס בירה (200 מ"ל)

לאנטי פסטי

  • 1חציל בינוני, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 7 כפות שמן זית
  • 1 אשכול עגבניות שרי
  • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות עבות
  • 2 זוקיני חתוכים לפרוסות
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית עלי בזיליקום (לקישוט, אם רוצים)
  • מלח,פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד מלח, קמח וביצים ומוספים בהדרגה את הבירה על לקבלת בלילה אחידה.
  2. ממליחים מעט את פרוסות החצילים. שמים 2 כפות משמן הזית במחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים על להזהבה. אם צריך מוספים מעט שמן, מוציאים ומניחים בצד.
  3. מוספים מעט שמן למחבת, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים על להבה גבוהה כ-3 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים ומגנים כ-2 דקות. מוסיפים את גם את עגבניות השרי ומטגנים את הכל יחד 4 דקות נוספות. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל ומחממים עד לרתיחת הוחמץ. מסירים מהלהבה ומעבירים, עם כל הנוזלים, לכלי אחסון יחד עם החצילים ושומרים במקרר 51 דקות פחות (ואפשר גם כמה שעות).
  4. לדג: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. חותכים את הדג לרוצעות בעובי 2 ס"מ. טובלים בבלילת הבירה ומטגנים בשמן החם כ-4 דקות, או עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג וממשיכים לטגן את כל רצועות הדג.

הצעת הגשה

מגישים את הדג החם עם האנטי פסטי ומקשטים בעלי בזיליקום.

הצהרת נגישות