foodie moodie ()

ברבוניה שלמה עם סלסלת זיתים

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 4 דגי ברבוניה פסקוביץ' גדולים (או 8 קטנים)
  • 1/2 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה ביין אדום מגולענים וקצוצים גס
  • 3 שיני שום קצוצים דק
  • 1 צ'ילי חריף קצוץ דק
  • גבעול רוזמרין שלם
  • 1/2 כוס עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
    (1 כוס שרי רגיל אם אין צהוב)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה

  1. מדליקים גריל פחמים (אפשר על מחבת פסים) ללא מדליק פחמים*
  2. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל צד של הדג.
  3. קוצצים את האורגנו עם המלח האטלנטי והפלפל השחור.
  4. מגלגלים את הדג בתערובת התבלינים.
  5. צולים את הדגים על הגריל למשך 4 דקות.
  6. הופכים את הדג וממשיכים עוד 4 דקות.
  7. מורידים מהאש כשהדג צלוי ועסיסי עם עור קריספי.
  8. במחבת או על פלטה בגריל, מחממים את שמן הזית.
  9. מטגנים קלות את הזיתים.
  10. מוסיפים את השום, הצ'ילי והרוזמרין ומערבבים.
  11. מוסיפים את העגבניות, מבשלים כ-5 דקות.
  12. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והלימון.
  13. מפלפלים מעט לתיבול (בד"כ הזיתים מלוחים כך שאין צורך במלח).

הצעת הגשה

מניחים דג ברבוניה צלייה על הצלחת (2 אם הברבוניות קטנות), מניחים על הדג 2 כפות סלסת זיתים, מזלפים מעט שמן זית סביב.

הטיפ שלנו

טיפ להדלקת גריל (מנגל) ללא מדליק פחמים - 
מגלגלים 3 כדורי נייר סופג (2 ריבועי נייר לכל כדור) מניחים את הכדורים בקערה קטנה ומוזגים עליהם 1/2 כוס שמן. מניחים כל כדור באזור אחר בגריל וסביבם בונים מערום (פירמידה) של פחמים, תוך כדי שמירה על רווחים לאיוורור.

מדליקים את הנייר שבוער לאיטו כנר שמן ומדליק את הפחמים. אחרי כ-10 דקות ניתן לפזר את הפחמים ותוך 5 דקות נוספות, הגריל מוכן לפעולה.

תוצאה: קיבלנו גריל ללא ריח רע של דלק, בשר או דגים ללא טעם לוואי של נפט.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות