foodie moodie ()

פילה אמנון צלוי בעשבי תיבול, צלפים ועגבניות שרי מיובשות על תפוחי אדמה צלויים

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 30 דק'
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
קדרה

הרכיבים

  • 4 יחידות פילה אמנון
  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 200 גרם עגבניות שרי מיובשות
  • 100 גרם צלפים
  • 1 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 צרור נענע קצוץ דק
  • 10 שיני שום פרוסות זרעי כוסברה
  • 4 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים דק ומושרים במים
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים דף אפייה על גבי תבנית אפייה.
  3. מסננים ומיבשים את פרוסות תפוח האדמה ומסדרים על גבי נייר האפייה.
  4. משמנים את תפוחי האדמה ומפזרים מלח, פלפל וזרעי כוסברה.
    צולים בתנור כחצי שעה עד אשר תפוחי האדמה מתרככים ומקבלים צבע זהוב בהיר.
  5. מערבבים את שמן הזית עם עגבניות השרי, הצלפים, הכוסברה הטרייה, הנענע והשום.
  6. טובלים את פילה הדג במשרה ומשרים ל 10 עד 15 דקות.
  7. מפזרים חלק מתערובת שמן הזית ועגבניות השרי על תפוחי האדמה.
  8. מסדרים את פילה האמנון מעל מפזרים את שארית המשרה על הדגים. 
  9. מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים למשך כ-7 עד 10 דקות.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות