חיפוש
מיני אייטמים
מהיר וקל להכנה
גיוון-מילת מפתח
המלצת צריכת דגים
בשר לא משמין
בשר-כמה באמת שומן
בשר-שומן וכולסטרול
בשר-חיוני לילדים
ברזל לילדים
חשיבות אבץ לילדים
שילוב בשר בתפריט
סוגי דגים
אומגה 3
אומגה 3 בתזונת ההנקה
אומגה 3 למניעת דיכאון
צריכת דגים -פחות כאבים
דגים ואלצהיימר
דגים-פחות סרטן
דגים לא רק אומגה 3
מיני אייטמים  >>  סוגי דגים

סוגי דגים

לא כל הדגים שווים

בין הדגים שאנחנו אוכלים יש שלושה סוגים עיקריים:

דגי מים מתוקים, כמו קרפיון, אמנון, פורל ונסיכת הנילוס.

דגי ים שהסתגלו גם לבריכות של מים מתוקים, כמו בורי, מוסר ולברק.

דגי ים מובהקים, כמו טונה, הליבוט, מקרל, דניס, הרינג ולוקוס.

האם ערכם התזונתי של כל הדגים זהה? לא ולא. הדגים שונים בתכולת הקלוריות, השומן, סוג השומן ואף בתכולת המינרלים. הדגים הרזים ביותר, ומשום כך גם אלו הדלים יותר בקלוריות הם: אמנון, בקלה, הליבוט, לברק, לוקוס, מוסר ונסיכת הנילוס, והם מכילים פחות מ- 5% שומן.

אלו מהם החיים בים הצפוני הם העשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 (סלמון, הליבוט ובקלה). חומצות שומן אלה, שתפקידן המקורי הוא למנוע מהדגים לקפוא בחורף, משפרות אצל בני האדם את זרימת הדם, מאיטות את קצב יצירת קרישי הדם ומורידות את רמת השומנים בדם. כן הן מונעות יתר לחץ דם ותהליכים דלקתיים.

  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000