חיפוש
מאמרים
בשר ודגים בדיאטה
השפעה מגנה אומגה 3
צריכה נכונה
השפעות בריאותיות של דגים
חשיבות בשר לילדים
מאמרים  >>  בשר ודגים בדיאטה

בשר ודגים בדיאטה

בשר ודגים בדיאטה

יש מאכל כזה שהוא מזין, בריא, משביע, דל קלוריות ומעל לכל גם טעים?

זה הרי בדיוק מה שאנחנו מחפשים כשאנחנו רוצים לפצוח בדיאטת הרזייה.

אבל בחיים זה עובד אחרת לא? מה שטעים לא בריא, מה שמשביע לא מזין...
ומה שדל קלוריות לא טעים.. זהו, שלא.

ברוכים הבאים לעולם הבשר והדגים. מה שכדאי וחשוב שיהיה בתפריט שלכם
כשאתם מבקשים לרזות ולא להסתובב רעבים, כשאתם מבקשים גם להינות
ממה שיש לכם בצלחת בלי לשלם על כך מחיר.


כשאומרים לנו בשר בקר אנחנו רואים בדמיוננו סטייק 400 גרם עתיר ונוטף שומן.

זוהי טעות. בבשר בקר יש הרבה פחות שומן וכולסטרול ממה שאנחנו חושבים. יש
אפילו נתחים שמכילים כ- 5% שומן בלבד, לאחר שמסירים מהם את השומן הגלוי.
(נתחים 4,5,6).

אפילו סטייק אנטריקוט יכול להיות חלק מדיאטת הרזייה. לאחר הסרת השומן הגלוי,
מנה של סטייק 200 גרם בשילוב פחמימות וירקות יכולה להיות ארוחה לגיטימית לחלוטין
בתהליך הרזייה.
אחד היתרונות הגדולים של הבשר במקרה הזה הוא תחושת השובע שהוא מעניק לאורך
זמן. כך, הצורך לחפש או לנשנש כמה שעות לאחר הארוחה הולך ומתפוגג.

האמת היא שעל דגים אנחנו די יודעים את זה...אנחנו יודעים שדגים זה בריא, יודעים
שדגים הם דלי קלוריות ושומן, יודעים שהם מהירי הכנה וקלים לעיכול...

האם אנחנו גם יודעים שהם מהמובילים בתרומה לתחושת השובע?

בדיאטה – חשוב להיות שבע

מנגנון הרעב והשובע הוא מבין המנגנונים המפותחים והמורכבים בגוף האדם.

פעם חשבו שהשובע נובע אך ורק ממלאות הקיבה. לאחר האוכל הקיבה מתמלאת
"ומשדרת" למוח. השדר מגיע למרכז הרעב והשובע במוח, ומשדר חוסר רצון להמשיך
לאכול.
אכן, למלאות הקיבה תפקיד חשוב, אך מסתבר, שמנגנון השובע הוא מורכב ומפותח,
ומעורבים בו חומרים הנוצרים במוח וגם מס' רב של...הורמונים...

ההורמונים האחראים על תחושת השובע מופרשים ממערכת העיכול בשלבים שונים
לאחר האוכל. הגירוי להפרשתם תלוי לא רק באכילה עצמה, אלא גם בסוג המזון והרכבו.

חלבונים? פחמימות? שומנים? מה מעורר יותר את הפרשת ההורמונים?


איזה מזון ממלא את הקיבה הכי מהר ומרוקן אותה הכי לאט?

ככל שהקיבה נשארת מלאה זמן רב יותר, כך תישמר תחושת המלאות, והיא זו אשר
אחראית על הפרשת ההורמונים המשדרים למוח – "אני מלאה, הפסק לאכול". תחושת
המלאות המיידית (אם לא נתעלם ממנה...) מאפשרת אכילת כמויות קטנות יותר בארוחה
עצמה. כמו שאומרת אמא או סבתא, תפסיק/י לפני שאת מתפוצצ/ת...

מה גורם לקיבה להתרוקן לאט יותר? חלבונים!
חלבונים – בשרים למיניהם (בשר, דגים, עוף), ביצים ומוצרי חלב – אלו המזונות העשירים
בעיקר בחלבון. הם מתעכלים בקיבה, ותורמים לתחושת השובע, בזכות הישארותם בקיבה.

חלבונים בדיאטה – לא רק לשובע

כשאנחנו יורדים במשקל אנחנו משירים מעלינו רקמת שומן. אלא שלצערנו, יחד עם השומן, אנחנו גם מאבדים מים (ולא רק בימים הראשונים) וגם – רקמת שריר.

נכון, אם עושים פעילות גופנית במהלך הדיאטה מאבדים פחות שריר אבל תמיד יש מידה
מסוימת של איבוד.


איך זה מתחבר עם הדגים והבשר?

צריכה נאותה של חלבונים בעלי איכות תזונתית גבוהה עוזרת לצמצם את פירוק השריר
במהלך ההרזיה. לפיכך, חשוב מאד, לא רק לאכול לחם וירקות....אלא גם בשר ודגים.

ומכיון שכבר למדנו קודם שאלו תורמים לשובע, ושרוב הדגם, וחלק מנתחי הבשר הינם
דלים בשומן ובקלוריות הרי שיש לנו את כל הסיבות הטובות והמשכנעות לדאוג לכך שהם
יהיו חלק מדיאטת ההרזיה שלנו.


מכל הנתחים ומכל הדגים אפשר להסיר את השומן הגלוי, מה שמצמצם באופן מאד משמעותי את תכולת השומן והקלוריות.

נתחי בקר דלי שומן – כתף מרכזי (4), צלי כתף (5), פילה מדומה (6)

דגים דלי שומן - אמנון (מושט), בקלה, הייק, הליבוט, לוקוס ומוסר

  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000