foodie moodie ()

קדירת מכסה ורד הצלע פסקוביץ בבירה וירקות שורש

כשרות: בשרי
מנות: 6
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
קדרה

הרכיבים

  • 1 ק"ג מכסה ורד הצלע פסקוביץ חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גבעולי קורנית (טימין)
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 עלי דפנה
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 2 בקבוקי בירה (עדיפות לבירה מעט מתוקה)
  • ציר בקר / מים עם אבקת מרק בקר
  • 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הבשר בפלפל שחור וקורנית ומניחים בצד.
  2. מערבבים את הירקות עם השום ושמן הזית וצולים על מגש בתנור שחומם מראש 180º מעלות 15-20 דקות.
  3. צורבים את הבשר בסיר כבד עד השחמה יפה.
  4. מוסיפים את הירקות מהתנור עם עלי הדפנה ומערבבים מעט.
  5. מוסיפים את הבירה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות מעבר לרתיחה.
  6. מוסיפים את הציר ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל שחור.
  7. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור בטמפרטורה 160º מעלות ל-3 שעות.
  8. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

הצעת הגשה

להגיש לצד פירה תפו"א ובטטה.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות