foodie moodie ()

פילה סלמון אלתית אפוי בלימון ושמן זית

כשרות: פרווה
מנות: 4-6
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 1 יח' פילה סלמון אלתית פסקוביץ' מופשר ומסונן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון פרוס
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור

סלט ירוק חם

  • 1 קישוא פרוס דק ומושרה במים חמים
  • 3 בצל ירוק חתוך גס
  • 1 כוס שעועית ירוקה מחוממת במים חמים
  • 5 תפרחות ברוקולי מושרות במים רותחים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 זר כוסברה קצוצה
  • 1/4 זר נענע קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • מיץ חצי לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
  2. מניחים את הפילה על מגש אפייה עם נייר אפייה.
  3. מורחים את הפילה בשמן זית ומפזרים פרוסות שום מעל
  4. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  5. מניחים פרוסות לימון
  6. מכסים את הנתח ברדיד אלומיניום
  7. אופים 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
  8. מורידים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.

 

הכנת הסלט

  1. מחממים במחבת את שמן הזית.
  2. מוסיפים את השום והירקות לאחר שסוננו.
  3. מקפיצים ומוסיפים את עשבי התיבול.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.

הצעת הגשה

להגיש שלם לשולחן עם ירקות ירוקים מוקפצים בשמן זית ותבלינים.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות