foodie moodie ()

אמנון שלם צלוי

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 2 דגי אמנון פסקוביץ שלמים
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 זר כוסברה קצוצה
  • 1-2 פלפלים חריפים קצוצים (אפשר שלמים אם לא רוצים חריף מידי)
  • 4 לימונים כבושים קטנים חצויים
  • 4 כפות שמן זית
  • כמון
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן זית.
  2. מטגנים את השום השלם עד להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש והפלפלים.
  3. מוסיפים את הלימונים והכוסברה.
  4. מכבים את האש ומתבלים במעט פפריקה, 1/2 כפית כמון, מלח ופלפל.
  5. מניחים את הדגים בתבנית אפייה ומפזרים עליהם את התערובת.
  6. צולים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 200º למשך 15-20 דקות.

הצעת הגשה

להגיש עם אורז עשיר בבצל, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.

הטיפ שלנו

יש להזהר מסנפירים ועצמות שהדג מכיל

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות