חיפוש
מתכוני בשר
מתכונים  >>  מתכוני בשר  >>  קבב בניחוח קינמון

 

קבב עשיר בניחוח קינמון
כשרות מתכון: בשרי
מתכון מומלץ: 8 מנות






שיטות בישול מומלצות לשומן בקר:
משמש בעיקר להעשרת בשרים טחונים

החומרים
 

500 גר' בשר טחון : צלעות פסקוביץ (מס.2) או מכסה הצלע פסקוביץ (מס.7)

150 גר' שומן בקר פסקוביץ טחון.

1 בצל מגורר בפומפייה או קצוץ דק

חופן צנוברים קלויים גרוסים

1/4 זר פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום קצוצים

1 חלמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל חריף קטן קצוץ

¼ כפית כמון

¼ כפית קינמון

¼ כפית סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

מלח,פלפל


אופן ההכנה

1. מחממים מחבת עם הפפריקה והכמון עד עישון קל של התבלינים, מוסיפים את שמן הזית, הקינמון והפלפל החריף ומורידים מהאש.

2. מערבבים את הבשר עם הבצל המרוסק, שום כתוש, פטרוזיליה והצנוברים.

3. בצלוחית נפרדת טורפים את חלמון עם השמן ותבלינים.

4. מאחדים עם הבשר ולשים.

5. נותנים לבשר לנוח 30 דקות במקרר.

6. יוצרים כדורים של בשר עם ידיים רטובות ומועכים מעט עם האצבעות.

7. ניתן לשפד על מקל קינמון או שיפוד

8. מסדרים במגש תנור או צלחת ומקפיאים קלות.

9. צולים בגריל פחמים או מכניסים לתנור בחום גבוה של 250 מעלות ל 10-15 דקות.


הגשה

להגיש עם טחינה לבנונית (ירוקה)


טיפ

קבב טוב מכיל 30% שומן.

ככל שלשים את עיסת הקבב (או קציצה) מקבלים קבב אחיד יותר


 

  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000