חיפוש
מתכוני בשר
מתכונים  >>  מתכוני בשר  >>  פילה מדומה

 

צלי פילה מדומה ביין אדום
כשרות מתכון: בשרי
מתכון מומלץ: 6 מנות






שיטות בישול מומלצות לפילה מדומה:
תבשיל, מרק, חמין, צלי ברוטב.

החומרים
 

1.5 ק"ג פילה מדומה פסקוביץ פרוס בעובי 1 ס"מ.

3 כפות שמן קנולה

4 כפיות סוכר חום כהה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 בצל פרוס דק

2 גבעולי סלרי קצוצים (יש לשמור את העלים להגשה)

4 כפיות רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום יבש

1/2 ליטר ציר ירקות או בקר

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה

1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.

2. מחממים סיר רחב עם שמן קנולה, ומטגנים בו קלות את פרוסות הבשר משני צדדיהם כחצי דקה מכל צד.

3. מוציאים את הפרוסות ומניחים בצד.

4. משאירים את הסיר על האש ומוסיפים מעט שמן.

5. מטגנים את הבצל והסלרי ומוסיפים את הסוכר החום והפפריקה, אחרי בישול של דקה וחצי, מוסיפים את היין.

6. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות.

7. מחזירים את הבשר ומכסים בציר.

8. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בישול של כשעתיים.

9. מתבלים במלח ופלפל

10. לקראת הגשה, מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים.


הגשה

להגיש לצד פירה תפו"א ושורש סלרי


טיפ

פילה מדומה אינו נתח רך כמו פילה.

שמו ניתן לו בגלל צורתו שמזכירה את צורת הפילה, אבל בניגוד לפילה (הרך שמתאים לסטייק) מדובר בנתח שרירי וקשה שדורש בישול איטי ועדין, בישול שמרכך בשרים קשים. הנתח בעל טעמים חזקים וטובים של בשר, אבל קשה



קישור לדף מוצר










  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000