חיפוש
מתכוני בשר
מתכונים  >>  מתכוני בשר  >>  צלי כתף


צלי כתף בקר פסקוביץ במילוי קוסקוס מתובל
כשרות מתכון: בשרי
מתכון מומלץ: 6 מנות






שיטות בישול מומלצות לצלי כתף:
צלייה בתנור, צלי קדירה, בישול ברוטב.

החומרים
 

1.5 ק"ג כתף בקר פסקוביץ מפורק מהעצם פרוס (פתוח) על קרש חיתוך.

1 כוס קוסקוס אינסטנט

1 כוס מים רותחים

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

1 כף זרעי קימל קלויים על מחבת

4 כפות כוסברה קצוצה דק

1/3 כוס מיץ לימון

2כפות שמן זית נוספים


אופן ההכנה 
1. מערבבים את הקוסקוס עם המים הרותחים בקערה, מכסים ומניחים כ- 5 דקות.

2. בעזרת מזלג, מפוררים את הקוסקוס המוכן ומניחים בצד.

3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל.

4. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ- 2 דקות.

5. מערבבים את תערובת הבצל בקוסקוס ומתבלים בכוסברה וחצי מכמות מיץ הלימון.

6. מניחים את תערובת הקוסקוס על צלי הכתף הפתוחה,

7. מגלגלים את הצלי וקושרים אותו חזק בחוט קשירה לצלייה.

8. מורחים את הצלי בשארית שמן הזית ומטפטפים את שארית מיץ הלימון.

9. צולים 40-50 דקות בטמפרטורה 180 מעלות, או בגריל ברביקיו עם מכסה על חום בינוני.


הגשה

להגיש לצד סלט פאטוש עם הרבה עלים ועשבי תיבול.


טיפ

* לפני פריסת הצלי, יש לתת לצלי מנוחה של כ- 10 דקות אחרת הבשר יהיה יבש וקשה.



קישור לדף מוצר











  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000