חיפוש
מתכוני דגים
מתכונים  >>  מתכוני דגים  >>  ברבוניה שלמה


ברבוניה שלמה פסקוביץ על האש עם סלסלת זיתים
כשרות מתכון: פרווה
מתכון מומלץ: 4 מנות






שיטות בישול מומלצות לברבוניה:
מחבת, טיגון עמוק, גריל פחמים.

החומרים

4 דגי ברבוניה פסקוביץ גדולים (או 8 קטנים)

1/2 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

1/2 כוס זיתי קלמטה ביין אדום מגולענים וקצוצים גס

3 שיני שום קצוצים דק

1 צ'ילי חריף קצוץ דק

גבעול רוזמרין שלם

1/2 כוס עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים

1/2 כוס עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים

(1 כוס שרי רגיל אם אין צהוב)

מיץ מחצי לימון

1/2 זר פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה

1. מדליקים גריל פחמים (אפשר על מחבת פסים) ללא מדליק פחמים [ ראו הסבר למטה]

2. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בכל צד של הדג

3. קוצצים את האורגנו עם המלח האטלנטי והפלפל השחור

4. מגלגלים את הדג בתערובת התבלינים

5. צולים את הדגים על הגריל למשך 4 דקות.

6. הופכים את הדג וממשיכים עוד 4 דקות.

7. מורידים מהאש כשהדג צלוי ועסיסי עם עור קריספי

8. במחבת או על פלטה בגריל, מחממים את שמן הזית

9. מטגנים קלות את הזיתים,

10. מוסיפים את השום , הצ'ילי והרוזמרין ומערבבים

11. מוסיפים את העגבניות , מבשלים כ-5 דקות

12. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והלימון.

13. מפלפלים מעט לתיבול (בד"כ הזיתים מלוחים דיו כך שאין צורך במלח.



הגשה
מניחים דג ברבוניה צלייה על הצלחת (2 אם הברבוניות קטנות)

עורמים על הדג 2 כפות סלסת זיתים

מזלפים מעט שמן זית סביב.


טיפ להדלקת גריל (מנגל) ללא מדליק פחמים
מגלגלים 3 כדורי נייר מטבח (2 ריבועי נייר לכל כדור) מניחים את הכדורים
בקערה קטנה ומוזגים עליהם 1/2 כוס שמן. מניחים כל כדור באזור אחר בגריל וסביבם בונים מערום (פירמידה) של פחמים, תוך כדי שמירה על רווחים לאוורור.

מדליקים את הנייר שבוער לאיטו כנר שמן ומדליק את הפחמים. אחרי כ- 10 דקות
ניתן לפזר את הפחמים ותוך 5 דקות נוספות, הגריל מוכן לפעולה.

תוצאה: קיבלנו גריל ללא ריח רע של דלק, בשר או דגים ללא טעם לוואי של נפט.


קישור לדף מוצר





















  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000