foodie moodie ()

סלמון אלתית אפוי בלמון גראס

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 2 ק"ג סלמון אלתית פסקוביץ'
  • 3 גבעולי למון גראס
  • 50 גרם ג'ינג'ר פרוס דק
  • 1/2 לימון פרוס דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות סויה מתוקה
  • 1/2 כף מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • נייר כסף

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חורצים את הדג לרוחבו בשני חריצים מכל צד.
  3. מורחים את הסלמון בסויה המתוקה, ממליחים ומפלפלים.
  4. מערבבים בקערה את הלמון גראס, הג'ינג'ר, השום ופרוסות הלימון.
  5. מכניסים לבטן הדג את התערובת.
  6. עוטפים את הדג בנייר כסף ומסדרים בתבנית אפייה או כלי חסין אש.
  7. אופים בתנור למשך 20 דקות.

הצעת הגשה

להגיש עם אורז לבן מתובל במעט חומץ אורז, מלח וסוכר.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות