חיפוש
דגים
SUNFISH קטלוג דגים
טיפים ועצות דגים
בקרת איכות
כשרויות
מתכוני דגים
SUNFISH אודות
דגים  >>  טיפים ועצות דגים

טיפים ועצות דגים

טיפים ועצות להכנת דגים

איפה ניתן להשיג את מוצרי הדגים והבשר הקפואים של פסקוביץ?

חיים פסקוביץ ובניו בע"מ משווקים בפריסה ארצית לרשתות הקמעונאיות הגדולות בארץ, לבתי מלון, לאולמות אירועים, למסעדות,לאטליזים, לחברות קייטרינג ולמוסדות ציבוריים.


המקפיאים ברשתות השיווק מלאים במוצרים שונים. כיצד אוכל לבדוק את טיב המוצר?
 כדי לדעת שהמוצר שאתם רוכשים הוא משובח וערב לחיך, כדאי לבדוק את ארץ המקור, את פרטי היבואן ולוודא כי המוצר עבר שרשרת קירור הולמת (בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות) לאורך תהליך הייבוא והשיווק כולו, וכן בנקודת המכירה עצמה.

מוצרי בשר – הקפידו לרכוש מוצרי בשר לא-מעובדים, המיובאים בפיקוח ובאישור וטרינרי של משרד הבריאות.

מוצרי דגים– בחנו ויזואלית את המוצר ואת אריזתו. רכשו אך ורק מוצרים המיובאים על ידי יבואנים מורשים, בפיקוח משרד הבריאות.

כיצד בפסקוביץ דואגים לטיב איכות המוצרים הקפואים?

 ייבוא מיצרנים מובחרים בלבד, שרשרת קירור תקינה מרגע הקפאת המוצר ועד לשיווק לצרכן, פיקוח וטרינרי ובדיקות מחמירות – כל אלה מבטיחים איכות מוצרים מעולה וללא פשרות.
למידע נוסף


יש כל כך הרבה סוגי דגים במקררי רשתות השיווק. כיצד לבחור דג איכותי וטרי?
לגבי דגים קפואים, חשוב לבדוק את תאריך התפוגה.

יש משמעות למראה הדג במצבו הקפוא. אם אתם מזהים נתחים דבוקים בגוש גדול ומעוך באריזה, יתכן שהדג הופשר בטעות בחנות, ולכן עדיף לא לקנות אותו.

חשוב לבחור דגים שמופרדים בשקית או בוואקום ורואים שהנתח שלם ויושב יפה במגש.


איך להפשיר את הדגים קפואים שקניתי?

יש להוציא את הדגים הקפואים מהאריזה להפשרה בכלי
בטמפרטורה של 4C+ מעלות צלסיוס במקרר.
משך זמן ההפשרה משתנה בהתאם לסוג הדג וגודלו.



לדג שקניתי היה ריח לוואי חזק של דג. האם הוא מקולקל?
במקרים רבים, לדגים קפואים יש ריח "דגי" קל לאחר הפשרה. כל מה שצריך לעשות זה להשרות אותם במיץ לימון למשך 30 דקות - והריח נעלם.

הריח לא נובע מבעיה כל שהיא, אלא מהעובדה שהדג היה סגור בשקית.



קשה לי לסבול את ריח הדג ש"נדבק" לידיים שלי בתהליך ההכנה. כיצד אוכל להיפטר ממנו?

יש שתי שיטות ידועות להסרת ריח הדגים מהידיים לאחר בישול:

1. שטיפת הידיים במיץ לימון: השיטה הטבעית והיעילה.

2. שטיפת ידיים באקונומיקה: שיטה יעילה אך לא בריאה לעור הידיים. כמו כן, חשוב לזכור לשטוף היטב את הידיים לפני שנוגעים שוב באוכל.



פילוט דגים – איך להפריד ולקלף את הפילה מהדג?

כלים דרושים: סכין פילוט גמישה, קרש חיתוך רחב, פינצטה או פלייר לעצמות דגים. (פלייר קטן ומעוקל או פינצטה רחבה שמשתמשים בה אך ורק לדגים).

תהליך פילוט הדגים זהה כמעט בכל דג שתבחרו:

א. יש להשכיב את הדג על צידו ולחתוך לאורך האדרה (בגב) מראש ועד זנב.

ב. יש לבצע חיתוך לרוחב הדג בין הזימים לגוף הדג.

ג. בעזרת סכין גמישה, מקלפים את בשר הפילט מעצמות בית החזה של הדג.

ד. מוציאים את העצמות הקטנות שנשארו בפילט. בין עצם לעצם מומלץ לשטוף את הפינצטה בכוס מים.

ה. הופכים את הדג ומבצעים את אותן הפעולות בצד השני. (את האדרה והראש שנשארים, ניתן לשמור להכנת ציר דגים).



כיצד מכינים ציר דגים?

ציר דגים משמש כנוזל לבישול בעל טעמים מפותחים יותר ממים. שפים רבים מעדיפים שימוש ב"ציר" על פני

מים בהכנת תבשילים, מרקים ורטבים.

הוראות הכנה לציר דגים:

1 ק"ג אדרת דג

2 בצלים חתוכים גס

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 גבעולי סלרי

2 עלי דפנה

2 גרגירי פלפל אנגלי

1 גבעול קורנית (טימין)

2 ליטר מים.

בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים כ-20 דקות, מכבים את האש ומסננים את האדרות והירקות.




  מפת האתר | צור קשר | עמוד הבית | תנאי שימוש  
הקידמה 52 אזור תעשיה צפוני ת.ד. 12665 אשדוד 08-8627000